Kiireettömät potilaskuljetukset

Potilaskuljetukset ovat hoitolaitoksista lähteviä kiireettömiä potilassiirtoja. Hoitolaitoksen henkilökunta tilaa kuljetuksen sähköisen ePotku-tilausjärjestelmän kautta ja määrittää kuljetukseen liittyvät vaatimukset kuten kuljetusmuodon, aikataulun sekä potilaan erityistarpeet. Potilas ei voi itse tilata kuljetusta. Kuljetus voidaan toteuttaa ambulanssilla, paari-, inva- tai tavallisella taksilla.

Tuomen potilaskuljetusten ajojärjestely välittää kiireettömiä potilaskuljetuksia miltei koko Pirkanmaan hyvinvointialueella. Poikkeuksena ovat Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Parkanon ja Kihniön taksilla tehtävät potilaskuljetukset, joiden järjestämisestä vastaa Pihlajalinna. Hoitolaitos tekee kuljetustilauksen Tuomen kuljetustenohjausjärjestelmään ja määrittää kuljetukseen liittyvät vaatimukset, kuten kuljetusmuodon, aikataulun sekä potilaan erityistarpeet. Tuomi varmistaa, että potilas noudetaan aikataulun mukaisesti osastolta tai sovitusta paikasta kuljetukseen soveltuvalla kalustolla.

Tuomi on lähettänyt Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitolaitoksille tiedotteen vuodenvaihteen mukanaan tuomista muutoksista kiireettömissä potilaskuljetuksissa.

Tiedote kiireettömistä potilaskuljetuksista 1.1.2023 alkaen.

Lisätiedot

Hoitolaitoksille:

Sähköposti potilaskuljetukset@tuomi.fi

Puhelin 03 5678 110 arkisin klo 7.00–20.00, viikonloppuisin 9.00–17.00

ePotkun käyttäjäoikeuksia voi hakea tästä linkistä: