Yhteishankinnat

Yhteishankinnassa Tuomi kilpailuttaa tavaroita tai palveluita, joita Tuomen omistajat tai tytäryhtiönsä voivat ostaa oman tarpeensa mukaan. Tällaisia tuotteita voivat olla suoraan sopimustoimittajalta tilattavat tuotteet (kuten kuntosalivälineet) tai varastomme kautta tilattavat tuotteet (kuten vihot ja kynät). Kori-tilauskanavaltamme löydät organisaationne tilattavissa olevat tuotteet sekä sopimukset, joiden pohjalta voit tehdä hankintoja suoraan tuotteiden toimittajilta ja palveluntarjoajilta.

Yhteishankinnassa mukana oleminen on maksutonta, ja kilpailutuksen kustannukset katetaan sopimuksen kautta myytyjen tuotteiden komissiomaksulla tai varastotuotteiden katteella. Maksat siis hankinnasta vain sen verran kuin tuotteita tai palveluita tilaat. Komissioprosenttimme vaihtelee yleisimmin 2-3 prosentin välillä hankinnan arvioidusta kokonaisarvosta riippuen.


Hankinnassa mukana oleminen ei myöskään sido tiettyihin tilausmääriin – ei siis hätää, vaikka organisaationne ei tietäisi tulevaisuuden tarpeitaan tarkalleen.

Miten pääsen mukaan?


Ensimmäiseksi kannattaa tutustua Tuomen hankintakalenteriin, josta näet suuntaa-antavan aikataulun tuleville hankinnoille. Mikäli joku tulevista hankinnoista herättää mielenkiinnon ja organisaatiollasi on kyseisille tuotteille tai palveluille tarvetta, voit jättää sitoumuslomakkeen hankintaan liittyen. Tämän jälkeen Tuomen hankinta-asiantuntijat ovat teihin yhteydessä.

Tärkeää: yhteishankintaan pääsee mukaan vain täyttämällä sitoumuslomakkeen ennen tarjouspyynnön julkaisemista – ilman tätä ei pääse osalliseksi hankintaan.

Voinko vaikuttaa hankinnan sisältöön?


Hankintaa lähdetään suunnittelemaan aina asiakkaiden tarpeista. Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi onkin tärkeää, että saamme jo aikaisessa vaiheessa osaajia ja käyttäjiä mukaan itse hankinnan suunnitteluun. Mikäli hankinnan aihepiiri on omaa osaamistasi lähellä, ota rohkeasti yhteyttä hankintakalenterissa nimettyyn hankinta-asiantuntijaan ja pääset mukaan hankintaa suunnittelevaan yhteistyöryhmään.

Ketkä kaikki sitoumuslomakkeella pitää ilmoittaa?


Saman y-tunnuksen alla toimivilla organisaatioilla on oikeus käyttää sopimusta ja tilata sen kautta tuotteita. Esimerkiksi kuntien tytäryhtiöt, kuntayhtymät tai muut julkisomisteiset organisaatiot, joilla on oma y-tunnus, eivät voi käyttää sopimusta ilman omaa sitoumuslomakettaan. Sitoumuslomakkeen toimitettuaan myös kuntien sidosorganisaatiot (kuten vuokrataloyhtiöt) voivat hyödyntää yhteishankintasopimusta.

Mihin sitoudun, mitä saan?

Sitoutuminen ei tarkoita ainoastaan kilpailutusprosessiin sitoutumista, vaan myös hankintojen toteuttamista kilpailutuksen perusteella. Hankintaan sitoutumalla organisaationne sitoutuu tekemään kyseistä tuotetta tai palvelua koskevat hankinnat valituilta sopimuskumppaneilta. Omin päin hankintoja ei siis voi sopimusten ulkopuolisilta toimittajilta tehdä sellaisten tuotteiden osalta, jotka Tuomi on kilpailuttanut.


Yhteishankinnan etuna on sen vaivattomuus sekä suurten hankintavolyymien mahdollistamat markkinoita edullisemmat hinnat. Hoidamme niin kilpailutukset kuin sopimushallinnan kiemurat – hinnanmuutokset, reklamaatiot sekä muut sopimusmuutokset.

Sitoutuminen yhteishankintoihin

Yhteishankintoihin tulee sitoutua alla olevalla lomakkeella. Lomakkeen täyttämällä sitoudutte osallistumaan valitsemiinne Tuomen yhteishankintasopimuksiin.