Logistiikka-assistentti Eemeli

Eemeli, logistiikka-assistentti

Julkaistu:

08.01.2021

Miten päädyit Tuomeen töihin?

Alun perin tulin armeijan jälkeen töihin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lajittelukeskukseen. Siirryin myöhemmin kuljetustyöntekijäksi ajamaan trukkia PSHP:n sisäiseen kuljetukseen, josta siirryin Tuomeen muiden mukana vuoden 2016 alussa. Kätsy-hyllytyspalvelun logistiikka-assistentiksi siirryin vuoden 2018 alussa, kun paikka tehtävään aukesi ja esimieheni tiedusteli kiinnostaisiko homma minua.

Ajauduin vähän vahingossa logistiikka-alalle, mutta olen viihtynyt hyvin ja päässyt kouluttautumaan töiden lomassa. Sain mahdollisuuden osallistua varastoalan ammattitutkinnon suorittamiseen työn ohessa ja vuoden 2017 alussa sain tutkinnon valmiiksi. Tällä hetkellä suoritan logistiikka-alan ammattikorkeakoulututkintoa monimuotokoulutuksena töiden ohella ja tämä sopii itselleni huomattavasti täysipäiväistä opiskelua paremmin. Opiskelun kautta työ on saanut vielä lisää mielekkyyttä, kun pääsen soveltamaan oppimaani teoriaa käytäntöön.

Taustani sisäisissä kuljetuksissa ja varastolla on auttanut nykyisessä työssäni. Niin ihmiset, toimintatavat kuin sairaalan aluekin ovat tulleet tutuiksi vuosien mittaan. Pystyn hahmottamaan työni kokonaiskuvan paremmin ja ymmärrän työni logistisessa kokonaisuudessa.

Mitä työhösi kuuluu?

Työni on monipuolista ja tahti on melko vaihtelevaa. Välillä on todella kiire ja välillä on rauhallisempaa. Perustyöhöni kuuluu tietokantojen ylläpito eli vastaan siitä, mitä tuotteita on missäkin Kätsy-varastossa ja kuinka paljon. Lisään myös uusia tuotteita tietokantaan ja poistan vanhoja. Lisäksi vastuulleni kuuluu tuotemuutoksista ja -korvaavuuksista sekä nimiketiedoista huolehtiminen. Seuraan myös tilausrajoja ja kulutusta. Vastuullani ovat sairaalan leikkaussalien Kätsy-varastot ja lisäksi huolehdin Coxan, Nokian ja Valkeakosken Kätsy-varastojen ylläpidosta.

Tällä hetkellä hoidan myös jonkin verran isyyslomalla olevan palveluvastaavan hommia.

Työni on vaihtelevaa eikä rutiinitehtäviä juurikaan ole. Teen töitä pääasiassa tietokoneella, mutta välillä työni vaatii jalkautumista varastoille asti. Lisäksi vastailen kätsyttäjien kyselyihin ja selvittelen erilaisia tilanteita.

Työssäni pääsen osallistumaan oman työni ja Tuomen toiminnan kehittämiseen. Olen esimerkiksi mukana leikkaussalien varastoihin liittyvässä kehitysprojektissa.

Millaisessa tiimissä ja kenen kanssa työskentelet?

Päivittäisiä töitä teen pääasiassa yhdessä toisen logistiikka-assistentin kanssa. Autamme toinen toisiamme ja pohdimme asioita yhdessä.

Toimin myös läheisessä yhteistyössä projekteissa työskentelevien henkilöiden kanssa leikkaussalien varastojen kehittämisprojektissa sekä TAYSin uusien tulevien leikkaussalien logistiikan kehittämisessä. Lisäksi teen paljon yhteistyötä varaston henkilöstön sekä muiden logistiikka-assistenttien kanssa. Olen myös paljon tekemisissä Tuomen valikoima- ja ostotiimin kanssa ja toimin informaatiokanavana sairaalan osastoille päin. Käymme jatkuvaa keskustelua esimerkiksi tuotemuutoksiin, toimitusaikoihin tai palautteisiin liittyen.

Mikä on työssäsi parasta?

On hienoa, että pääsen soveltamaan opinnoissa oppimaani teoriaa käytännön työhön. Logistiikan insinöörin opintoni tukevat hyvin työtäni. Opin työssäni koko ajan uutta ja varsinkin tuotetuntemus lisääntyy koko ajan. Pidän työssäni myös sen vaihtelevuudesta – jokainen päivä on erilainen eikä työhön pääse rutinoitumaan.

Tietysti myös mukavat työkaverit ovat yksi työni parhaista puolista. Teen yhteistyötä monipuolisesti Tuomen eri tiimien kanssa ja pääsen tutustumaan ihmisiin eri puolilta Tuomea. Monet entiset työkaverini ovat ystäviäni vielä nykyäänkin, vaikka he eivät enää työskentele Tuomessa. Olen tutustunut ihmisiin myös sairaalan päässä.

Tuomessa työskentelyn top 3

  • Mukavat työkaverit
  • Työn vakaus ja varmuus
  • Mahdollisuus päästä mukaan toiminnan kehittämiseen