Jarno logistiikka-asiantuntija

Jarno, logistiikka-asiantuntija

Julkaistu:

08.01.2021

Miten päädyit Tuomeen töihin?

Urani Tuomessa alkoi muutaman mutkan kautta jo syksyllä 2015 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aikaan. Olin loppusuoralla opinnoissani ja etsin töitä opinnäytetyöni ohella tehtäväksi. Avoimen hakemuksen lähetettyäni sain kutsun haastatteluun PSHP:n varastolle. Työhaastattelumatkalla juna hajosi ja myöhästyin haastattelusta, mutta onnekseni sain kuitenkin paikan TAYSin keskusvaraston keräilyssä. Myöhemmin siirryin tavaran vastaanottoon ja muihin varaston hommiin. Tuomi Logistiikan työntekijäksi siirryin muiden mukana kesäkuussa 2016. Ehdin olla logistikkona varastolla seitsemän kuukautta, kunnes hain sisäisessä haussa logistiikka-assistentin tehtävään. Sain työn ja aloitin kesällä 2016 logistiikka-assistenttina valikoima- ja ostotiimissä.

Vuoden 2017 alussa Tuomen ostopäällikkö kysyi kiinnostaisiko minua opetella logistiikka-asiantuntijan hommat. Tehtävä vaikutti haastavalta ja mielenkiintoiselta, joten olin ehdottomasti kiinnostunut. Aloitin omien assistentin töiden rinnalla ja toisen logistiikka-asiantuntijan opastuksella uusien tehtävien opettelun ja kesällä 2017 aloitin virallisesti logistiikka-asiantuntijana.

Olen opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Kesätyöt ja harjoittelut tein lähinnä myynti- ja talouspuolen hommissa. Logistiikka-alalle päädyin vähän sattumalta, mutta olen viihtynyt hyvin ja olen tyytyväinen työhöni.

Mitä työhösi kuuluu?

Työni on todella monipuolista eikä samanlaisia päiviä juuri ole. Päätehtäviini kuuluu Tuomen valikoiman nimikkeistön hallinta ja ylläpito SAP:ssa. Valikoima- ja ostotiimissä hallinnoidaan tulevaa materiaalivirtaa ja ylläpidetään Tuomen valikoimaa. Logistiikka-asiantuntijana huolehdin koko toimitusketjun sujumisesta. Minulla on vastuullani omat tuoteryhmät, joiden osalta ylläpidän nimikkeistöä ja niihin liittyviä toimittajasopimuksia. Määrittelen tuotteille varastoinnin tasot ja hinnoittelen tuotteet sopimusten mukaan.

Olen paljon yhteydessä Tuomen muihin tiimeihin ja ulkoisiin sidosryhmiin. Erityisen paljon teen yhteistyötä Tuomen varastojen ja hankintatiimin kanssa, mutta olen päivittäin yhteydessä myös Tuomen asiakaspalveluun. Pidän tiiviisti yhteyttä myös asiakkaisiin ja toimittajiin. Olen päässyt aktiivisesti kehittämään omaa työtäni ja osallistumaan moniin mielenkiintoisiin projekteihin.

Logistiikka-asiantuntijan työssä olen hyötynyt paljon kokemuksestani aiemmissa työtehtävissäni Tuomessa. Pystyn hahmottamaan toimitusketjun prosessit paremmin. Varaston toimintatapojen ja työympäristön tunteminen sekä talous- ja ostoprosessien ymmärtäminen helpottavat päivittäistä työskentelyä.

Millaisessa tiimissä ja kenen kanssa työskentelet?

Meitä logistiikka-asiantuntijoita on viisi ja lisäksi tiimiin kuuluu yhdeksän logistiikka-assistenttia. Esimiehemme on ostopäällikkö. Tiimi on mukavan kompakti ja tiivis. Olemme jatkuvasti tekemisissä ja työkaverit ovatkin yksi työni parhaista puolista.

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta on se, että työni on hyvin monipuolista. Myös se, että saan tehdä työtäni vapaasti ja itsenäisesti on minulle tärkeää. Esimiehen luottamus työntekijöihin näkyy ja silloin töitäkin on kiva tehdä.

On hienoa työskennellä alalla, jolla on merkitystä yhteiskunnallisesti. Sairaalan toiminnan kannalta Tuomi on tarvikkeiden toimittajana tärkeässä ja vastuullisessa asemassa. Oma työni tuntuu tärkeältä ja vastuulliselta. Pidän myös siitä, että työssäni pääsen oppimaan jatkuvasti uutta.

Olen tällä hetkellä oikein tyytyväinen työhöni. Tuomi Logistiikka on melko nuori firma ja on hienoa päästä mukaan toimintatapojen ja toiminnan kehittämiseen. Myös oman työn kehittämiseen annetaan avaimet ja työntekijöiden mielipiteet muutoksissa otetaan huomioon.

Tuomessa työskentelyn top 3

  • hyvä ja tiivis työporukka, jossa yhteistyö pelaa
  • oman työn merkityksellisyys sairaalan toiminnan kannalta
  • monipuolinen ja itsenäinen työnkuva