Suvin ja Karitan kesä Kätsyssä

Julkaistu:

18.02.2022

Karitalla kesätyöhaku lähti käyntiin suosittelun kautta ja tutustuttuaan ilmoitukseen innostui ”Tuomesta tuli mukava ja rento fiilis, vaikutti kivalta työpaikalta joten halusin tänne hakea”. Suvi puolestaan etsi tehtäviä joissa voisi hyödyntää lähihoitajan taustaansa ja törmäsi Kätsyn tehtäviin.

”Etähaku sujui hyvin ja rennosti, ei tarvinnut lopulta jännittää ja väliaikatietojen avulla tiesi missä kohtaa haku menee” kertovat Suvi ja Karita hakukokemuksistaan.

Vastanotto Kätsyttäjien parissa oli tutun tuomimaiseen tapaan leppoisa ja aina apua kohdatessa tarjoten. Kätsyn tehtäviin perehdyttiin vastuulogistikon kanssa ja pian kokonaisuus alkoikin hahmottua. Kätsytystä tehdään tiimeissä, kukin oman osuutensa halliten.

Kesän tehtäviin kuului esimerkiksi kuormien purkua, tavaroiden hyllytystä osastoille sekä tilausten tekemistä. Kesän kuluessa eri osastot tulivat tutuiksi, Karitalle erityisesti lasten osasto ja Suville vastasyntyneiden teho-osasto.

”Työ oli lopulta itsenäistä ja oli vapaus suunnitella hieman omaa toimintaa. Liikkuva työ oli plussaa ja kunto kasvoi, eksyimmekin vain muutaman kerran! Työkavereilta on saanut aina tarvittaessa apua ja tiimit ovat olleet huikeita” kerrotaan kuin yhdestä suusta.

Suvi ja Karita suosittelevat kätsyn tehtäviä heille, ketkä kaipaavat liikkuvaa työtä ja uusia kokemuksia. Sairaalaympäristö on omanlaisensa paikka joten kantti pitää kestää vaihtelevia tilanteita. Kun asenne on kohdillaan, hommatkin sujuvat.

Kevään aikana Tuomi uudisti arvonsa ja kesätyöntekijätkin päästettiin ääneen: Karita kokee että arvot näkyivät luottamuksessa toisiin, aina sai apua kun pyysi ja se oli vastavuoroista. Suvi pääsi mukaan arvotyöpajoihin ja huomasi miten valitut arvot näkyivät toiminnassa. Erityisesti hän nostaa esille rohkeuden kokeiluun ”Alussa tuntui hyvältä kun annettiin mahdollisuus ja rohkaistiin oppimaan. Välittäminen korostuu korona-aikana itsekin halusi tehdä mahdollisimman hyvin työnsä jotta hoitajat saavat keskittyä omaan työhönsä.