Henkilökuljetuspalvelut Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen

Julkaistu:

03.01.2023

Hyvinvointialueiden käynnistymisen myötä sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetukset, veteraanikuljetukset, ikäihmisten päiväkeskuskuljetukset, kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintakuljetukset sekä ambulanssilla ja taksilla toteutettavat kiireettömät potilaskuljetukset siirtyivät hyvinvointialueen järjestämisvastuulle. Kuntien järjestämisvastuulle jäivät joukkoliikenteen kuljetukset, mukaan lukien palveluliikenne sekä koulu- ja varhaiskasvatuksen kuljetukset.

Pirkanmaan hyvinvointialueen tukipalveluyhtiönä Tuomi Logistiikka toteuttaa lakisääteiset henkilökuljetuspalvelut miltei koko Pirkanmaan hyvinvointialueella. Sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaisia kuljetuksia sekä veteraanikuljetuksia toteutamme koko Pirkanmaan alueella. Ikäihmisten päiväkeskuskuljetuksia, kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintakuljetuksia sekä kiireettömiä potilaskuljetuksia Tuomi toteuttaa miltei koko Pirkanmaan alueella. Poikkeuksia kuitenkin on Mänttä-Vilppulassa, Juupajoella, Parkanossa ja Kihniössä, joissa Tuomi toteuttaa pääsääntöisesti ainoastaan vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuksia sekä veteraanikuljetuksia.

Tuomessa on valmistauduttu Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilökuljetusten haltuunottoon jo yli vuoden ajan. Vuoden 2022 aikana toteutimme kilpailutuksia, jotta kaluston saatavuudesta voitaisiin varmistua myös niillä alueilla, joissa Tuomi ei aiemmin ole henkilökuljetuksia operoinut. Pitkällisen valmistautumisen ja kilpailutusten myötä toimintamme Pirkanmaan alueella on käynnistynyt hyvin, ja pyrimme varmistamaan kuljetuspalveluiden toimivuuden jatkossakin.

Lisää tietoa Tuomen operoimista kuljetuspalveluista sekä yhteystietoja ja ohjeita löytyy kuljetuspalvelukohtaisilta sivuilta kohdasta Henkilökuljetuspalvelut.