Pali-palvelubussin Mitä Missä Milloin

Julkaistu:

09.04.2021

Pali palvelubussi.
Pali pavelubussi.

Vihreävalkoiset Pali-bussit ovat meille kaikille tuttu näky liikenteessä. Myös poikkeusoloissa Pali-bussit liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Huomioithan matkustaessasi korona-turvallisuuden: käytä maskia, äläkä nouse sairaana kyytiin.

Ajoittain saamme kyselyjä Palin palveluista; Mitä Missä Milloin? Matkasi sujuvoittamiseksi kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Mikä on Pali-palvelubussi?

Pali-palvelubussi on joukkoliikenteenomainen kuljetusmuoto kaikille, joille tavallisella bussilla kulkeminen on hankalaa. Palilla pääset helposti lähipalvelujen pariin kuten kauppaan, kerhoon tai lääkäriin. Palilla pääset ovelta ovelle ja tarvittaessa autetaan kyytiin nousussa sekä kyydistä poistumisessa. Autoon pääsee myös tavallisen pyörätuolin tai rollaattorin kanssa.

Tarvitsenko Pali-palvelubussin käyttöön todistuksen?

Matkustamiseen ei tarvita hakemusta eikä erillisiä todistuksia. Palveluliikenteessä ei ole ikärajaa, vaan palveluliikenne on sinulle, jos tavallisen joukkoliikenteen käyttäminen on hankalaa.

Miten pääsen Pali-palvelubussin kyytiin?

Kyytiin voit nousta kotiovelta, vakituiselta pysäkkipisteeltä tai kadunvarresta, kättä heilauttamalla.  Palikyyti suositellaan tilaamaan pari päivää etukäteen, jos Sinulla on esimerkiksi rokotusaika tiedossa.

Pali-palveluliikenteen asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8:00-17:00.

Palveluliikenteen kuljetustilaukset (Pali-linjat 1, 2, 4, 8, 9, 11, 12, 13, 15)
p. 03 5678 104

Muu palveluliikenne tilataan suoraan autosta, Pali-bussien yhteystiedot sekä aikataulut löytyvät täältä.

Missä Pali-bussi kulkee?

Palveluliikenne kulkee oman palvelualueensa sisällä asiakkaiden tilausten mukaisesti. Lisäksi jokaisella linjalla on vähintään yksi keskeisellä paikalla sijaitseva pysäkkipiste, jossa Pali pysähtyy aina aikataulun mukaan. Yhteensä linjoja on 20 ja ne kattavat lähes koko Tampereen kaupungin alueen.

Kaleva- Sokos- Kauppi linja, Pali-bussi 19 on ainoa linja, joka ei poikkea reitiltä, eikä ota vastaan tilauksia.

Milloin bussit kulkevat?

Palveluliikenteellä kuljet maanantaista perjantaihin klo 8.30 – 14.30. Osa palveluliikenteen autoista liikennöi arkisin pidempään. Pali-bussilla 17 pääset kulkemaan viikonloppuisin Kaupin-Keskustan ja Kalevan alueella.

Paljonko bussilippu maksaa?

Matka on tavallisen bussilipun hintainen. Palveluliikenteessä käy maksuvälineenä Tampereen matkakortti ja käteinen raha. Kaikki matkakortille ladattavat lipputyypit ovat käytössä – myös seniorialennus ja veteraanilippu. Myös omaisesi tai ystäväsi voivat matkustaa kanssasi tavallisen bussilipun hinnalla. Pyörätuoliasiakas ja hänen saattajansa, sekä näkö- ja kehitysvammaisten matkustajien saattajat matkustavat ilmaiseksi.